Nässelsoppa à la Morberg

nässlor

Lånade Per Morbergs receptbok ”Scenen, livet och konsten att laga mat” och testade att göra nässelsoppa för första gången i mitt liv. Jag hittade massor med spröda små fina nässlor, precis så där som han beskriver att de ska vara, små som musöron och lite lilafärgade. Det är nu det, så skynda er ut och plocka! Det blev en hit. Receptet finns här (även om det inte står något om mjöl i boken, så den blev ganska tunn. Men fantastiskt god! Jag serverade soppan med förlorade ägg (också för första gången jag testar det). UNDERBART gott. Så gott att jag några dagar plockade massa mer nässlor och gjorde en stor sats till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s