CHOKLADMUMS

Godare mörk choklad får man leta efter! Och bara med naturlig sötning dessutom. Jag kan bara börja drömma om alla godsaker man kan göra med den här chokladblandningen som stelnar tillräckligt för att göra små rutor, annars kan man ha den smält och doppa jordgubbar eller banan kanske?

Testa och NJUT!

1/4 cup ( drygt 0,5 dl) coconut oil, melted

2/3 cup (drygt 1,5 dl) cacao powder

4 tbsp agave nectar/coconut nectar/maple syrup ( jag använde agave sirap och tog knappt hälften)

First, melt the coconut oil over a low heat. REMOVE from the heat as soon as it’s melted. Do not leave it on the heat and proceed with the next few steps. If you do, you will be left with chocolate with a funky texture. I think in the chocolate world this has something to do with improper tempering of the chocolate. Basically heating it too much making it get kind of pasty and chunky. It still tasted good but definitely not visually appealing and doesn’t have as nice of a mouth-feel. After taking it off the heat sift in the cacao powder and whisk until completely combined. Then add in the sweetener of choice.

Länken till receptet med fler modifikationer finns här.

Annonser

One thought on “CHOKLADMUMS

  1. Pingback: Uppgraderad Chokladmums « Olivbladet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s