Veckans meny

Sötpotatissoppa med halloumispett  – en varm o god soppa på s. 105. Ni hittar även receptet här.  Halloumiosten gör susen till. Väldigt lätt att göra och sköter sig nästan själv.http://sv-se.facebook.com/photo.php?fbid=192484530783352&set=a.151060418259097.30076.147875621910910&type=1&theater

 

Quinoasallad med bönor och fetaost – Den här rätten googlade jag mig till men ändrade för att passa min egen smak.

3 dl quinoa kokas i 6 dl vatten med ca 1 msk lantbuljong.

När quionan är klar häll på: olivolja och balsamvinäger efter smak (ganska mycket), hackad rödlök, lite honung och salt och peppar.

Vid sidan om: Blanda 1 burk kidneybönor och 1 burk kikärter på burk tillsammans med 8 soltorkade marinerade tomater, 2 msk färsk basilika, även här blandade jag i olja och balsamvinäger. 

Servera med ca 75 gram babyspenat, fetaost eller Tzatsiki. 

Denna rätt var supergod! (ursprungsreceptet var egentligen med couscous)

 

 

Spenat – och broccoli-soppa med pecorinoost – rätten hittar ni på sidan 98. Ännu en superlätt soppa som mättar rejält. Den får en overkligt grön färg och känns fantastiskt nyttig men smakar väldigt gott. Pecorinoosten gjorde susen till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s